fbpx

 

3 Redenen om een kindertekening te lezen

Door een kindertekening te laten lezen, krijg jij de psychische en motorische ontwikkeling van een kind te zien én de puurste vorm van emoties.

Lees meer… 

 

6 Dingen die jij ontdekt in een tekening

Huizen op kindertekeningen kunnen iets zeggen over de thuissituatie, over de relatie en verhouding tussen vader, moeder en kind. Maar er zijn nog meer belangrijke signalen te zien waardoor jij een kind beter begrijpt! 

 Lees meer…


6 Tips om te reageren op een tekening

 De visie die een volwassene heeft op een tekening, wanneer het mooi is, of af is… is vaak anders dan hoe een kind het ervaart. Het is anders dan wat een kind nodig heeft. Ik kaart enkele punten aan die je juist wel of juist niet moet doen!

Lees meer…

OPschrijven is INbreken

De mysterieuze vormen, lijnen en omtrekken die een kind soms tekent zetten ons aan het denken. Wanneer we denken de ‘juiste’ vormen te herkennen schrijven we dit erbij. Heel handig toch? Nee! Voor het kind is dat een directe inbreuk op zijn of haar creatie!

Lees meer…

Zo herken je verlegenheid in een kindertekening

Wegkruipen in een hoekje, je verstoppen achter je ouders, een kast, je handen of iets anders… allemaal kan het duiden op verlegenheid. Soms zie je het niet terug in het gedrag. Gelukkig kun je onwijs veel wél uit de tekeningen halen!

Lees meer…

Nieuwsgierig naar meer? De onderstaande blogs worden binnenkort gelanceerd!

 

 Dieren in tekeningen, wat zegt dat?