fbpx

Wat gaan we doen?

Het basis pakket bestaat uit de allerbelangrijkste elementen in een tekening. Deze onderdelen zie je verreweg het vaakste voorkomen. Per onderdeel besteden we 1 workshopdag (zie de data hieronder). De verschillende onderdelen zijn: 

  • (Kerst)bomen

Binnen dit onderdeel bekijken we ontwikkeling  en groeimogelijkheden van een kind. We gaan in op alle vragen die daarbij horen. Denk bijvoorbeeld aan:
Waar zitten blokkades? Waarom blijft een kind achter op een bepaald gebied? Hoe heeft dit kind zijn leven tot nu toe ervaren? En wat is er normaal? Een kerstboom is december of in juni, wanneer wel en wanneer niet?

  • Huizen + de relaties binnen dat huis

Tijdens deze  dag duiken we dieper in op hoe een kind zijn of haar thuis situatie ervaart. Huizen geven een letterlijke weergave daarvan maar daarin staat het huis ook vaak symbool met je eigen innerlijk veilige haven. Hoe is de balans in een kind? Voelen ze zich thuis veilig? Hebben ze het idee dat ze voor hun ouders of broers/zussen moeten zorgen? Durven ze te laten zien hoe zij zich van binnen voelen (zowel in zichzelf als thuis bij de gezinsleden)? Wat pikt dit kind op over de relatie tussen de ouders? En hoe is de relatie tussen de ouders en het kind?

  • Mensen 
Door de jaren heen ontwikkelt een kind zich niet alleen als individu maar ook als sociaal dier in de groep. Denk aan de klas van school, het gezin en andere groepen mensen waar ze mee te maken krijgen. Wat is hun plek daarin? Durven zij zich te laten zien of voelen ze zich niet belangrijke genoeg om iets te mógen zeggen? Hoe komt de buitenwereld op hen over? Zijn ze erg gevoelig voor prikkels en is het hen eigenlijk een beetje teveel of hebben ze juist meer behoefte aan uitdaging? Zouden ze misschien meer gezien willen worden en erkend worden in wie ze zijn en wat ze kunnen?
 
  • Wat is normaal voor de leeftijd van dit kind (vanaf 1 jaar!)?

Vanaf het moment dat een kind een potlood of pen kan vasthouden kan dat iets op papier zetten. Zelfs die aller eerste krassen zeggen waanzinnig veel! Is dit kind bezig met een sprongetje in de ontwikkeling? Beseffen ze zich dat ze hun eigen persoontje zijn of voelen ze zich nog (te) sterk verbonden met de moeder? Hoe zelfverzekerd zijn ze als het gaat om zelf iets te gaan ondernemen? Hoe vinden ze het op de kinderopvang en hoe spannend vinden ze eigenlijk de overgang naar de basisschool zodra ze 4 jaar worden?

 

  • Wat zijn de absolute alarm signalen?
Op deze dag kijken we uitsluitend naar opvallende onderdelen die los van alle elementen staan. Tijdens de workshops zul je ontdekken dat geen enkel signaal op zichzelf reden is om een conclusie te trekken of alarm te slaan. Maar bij hoeveel signalen doe je dat wel? En welke signalen combineer je met elkaar? Wanneer is iets ‘normaal’ en wanneer zul je alert moeten worden?

Wanneer?

6 april 2023: De ontwikkeling van een kind vanaf 1 jaar  

13 april 2023: Bomen tekeningen.

20 april 2023: Huizen en veiligheid

27 april 2023: Mensen en relaties

11 mei 2023:  Alarmerende signalen

De investering

Deze 5 bijeenkomsten worden gehouden op onderstaande locatie.

Starttijd: 9:30

Eindtijd: 16:00

De luxe lunch is inbegrepen. De prijs voor dit basis pakket is €595 ex btw per persoon.

Er is plek voor 10-15 deelnemers. Wil je een grotere groep laten deelnemen aan de workshops of wil je bij jou op locatie een workshop voor je collega’s organiseren? Neem dan contact op. Voor grotere groepen maak ik een passend aanbod, afhankelijk van jullie wensen en mogelijkheden.

Waar?

Alle workshops worden gehouden op de trainingslocatie in Grootebroek (Noord-Holland).

Per trein, auto en bus dit gemakkelijk te bereiken. Je kunt gratis voor de deur parkeren en het openbaar vervoer stopt op loopafstand.