fbpx

Voor kinderen, jongeren en volwassenen

Ons hele leven communiceren wij met onze omgeving.
We zijn gewend dat dat hoofdzakelijk gebeurd door middel van praten.

Ongeveer 80% van de communicatie komt echter uit wat we doen. Onze houding, de manier van praten (toonhoogte, stiltes laten vallen, stemvolume etc), je gezichtsuitdrukking, je eigen trekjes en nog veel meer dingen. Al die dingen samen geven informatie af naar wie er dan ook in je nabije omgeving is. 

Praten kan erg confronterend zijn of soms kun je er simpelweg de woorden niet vinden om iets uit te leggen. In het geval van kinderen is het vaak zo dat zij hun emoties nog niet kunnen, mogen of willen vertellen. Door middel van tekeningen kun je als het ware een kijkje in het hoofd van je kind nemen. Hoe gaaf is dat?! 

                             Kinderen tekenen onbewust maar niet ontoevallig!!!

Wat het je oplevert

  1. De band met je kind wordt nóg hechter
  2. Je krijgt een ongecensureerde kijk in het hoofd van je kind
  3. Je leert belangrijke signalen sneller oppakken 
  4. Je leert de oorzaak achter het (probleem)gedrag te zien

Reviews van tekenaars

“Ik vind het fijn dat ik dan even niet hoef te praten” (Bas, 8 jr)

“Het maakt mijn hoofd leeg” (Anette, 15 jr)

“Als ik teken kan ik me beter concentreren tijdens vergaderingen” (Sjoerd, 43 jr)

 

Reviews van ouders

“Onze dochter bleek meer moeite te hebben met onze scheiding dan we dachten.”

Paul is bang voor de overgang naar zijn nieuwe school binnenkort. Gelukkig weten we dat nu en kunnen we hem daarmee helpen.”

“Toen onze twee kinderen zich ineens heel druk en vervelend gingen gedragen hebben we ons aangemeld bij Laura. Al snel had zij door dat de kinderen spanningen van school mee naar huis hadden genomen en zich er geen raad mee wisten. Een klasgenootje had net bekend gemaakt terminaal ziek te zijn. Dat konden ze niet begrijpen en plaatsen. Met tips en hulp van Laura hebben we ze allebei kunnen helpen in het geven van een plekje en hoe ze hiermee om kunnen gaan. We zijn Laura erg dankbaar voor haar inzet, meeleven en onvermoeibare geduld met al onze vragen. We hebben erg veel geleerd en zijn nu veel alerter op het gedrag van onze kids.”