fbpx

 

Al zolang als ik me kan herinneren heb ik één mega grote passie:
Zien wat er nu écht bij de ander van binnen gebeurt!

Rond 2010 kreeg ik de openbaring die ervoor zorgde dat ik op het pad kwam om mijn droom te realiseren!


Ijverig kipje

Op de middelbare school ontstond mijn levensdroom: Een eigen zorgboerderij!
Ik fantaseerde erover om mijn twee passies van dier en mens samen te brengen. Ze konden elkaar dan helpen en van elkaar leren, hoe mooi zou dat zijn?!

Ik had alleen geen idee waar te beginnen…
Het leek me handig om te starten met een opleiding dieren verzorging. Na het behalen van mijn diploma kwam ik nergens aan het werk, want ik had te weinig (werk)ervaring. Iets met een kip en ei verhaal haha maar goed, hoe dan nu verder? 
De economische crisis was net gestart en ik had niet ergens een klap geld liggen om een boerderij te kopen. Zo ijverig als ik was belde ik verzekeringen op om te vragen waar mijn bedrijf aan zou moeten voldoen om het vergoed te krijgen. Ik had tot mijn verbazing amper papieren nodig daarvoor.
Toch voelde dat niet lekker. Ik vond dat ik meer moest weten en kunnen om echt een verschil te kunnen betekenen.


Van de drup in de regen belanden..

Ik besloot verder te gaan met studeren en schreef me in voor het HBO Pedagogiek. Tijdens het eerste jaar had ik 2 auto ongelukken, 1 motor ongeluk en zat ik in een vervelende relatie. Na veel knokken heb ik toch mijn eerste jaar zonder vertraging gehaald. In mijn tweede jaar ging ik uit huis en een paar maanden later vertelden mijn ouders dat ze gingen scheiden. Ik stortte opnieuw in. Mijn cijfers verslechterden, ik kon nergens mijn ontspanning in vinden en kon amper mijn bed uitkomen. Ik overtuigde mijzelf er steeds meer van dat ik het HBO helemaal niet aankon. 
In mijn derde jaar had ik een geweldige mentor die mij heeft ontlast, ondersteunt en op zoveel manieren hielp om er bovenop te komen. Bedankt Nienke!
In jaar 4 ben ik de minor Ondernemerschap gestart en werd ik geconfronteerd met de keuze: “Hoe ga ik gezinnen en kinderen het beste kunnen helpen?”
Ik kwam er niet helemaal uit dus hield het op pedagogische hulpverlening in het algemeen. 

Pas tegen het einde van mijn afstuderen kwam ik mijn doorbraak tegen! Een online webinar inspireerde me met de verhalen over tekeningen. In mijn studie was ik de kracht van beeldende taal wel eens tegen gekomen maar had er toen niet de energie en de ruimte in mijn hoofd voor om er iets mee te doen. Ik greep deze kans met beide handen aan en ben de cursus gaan doen. 


Het regent kwartjes!!

Alles viel op zijn plek! Over hoe onbegrepen een kind zich kan voelen, hoeveel invloed (nare) ervaringen kunnen hebben op je leven en je hart én hoe lastig het kan zijn als kind of jongere zijnde om dat zelf door te hebben…laat staan dat je weet hoe je het onder woorden moet brengen!!
Zoveel jaren had ik mij niet lekker in mijn vel gevoeld maar kon er niet mijn vinger op leggen waardoor het kwam. Zo lang ben ik bezig geweest om mijn hoofd boven water te krijgen en houden. De professionele hulpverleners konden niet tot de kern komen. Zij werkten immers alleen maar met woorden, de verbale taal.
Het moment dat ik me dat realiseerde regende het kwartjes! Ik wist het, dit wordt mijn missie!

                        Ouders helpen om hun kind of jongere nóg beter te begrijpen!!!

ps. De levensdroom van de zorgboerderij is er nog steeds. Ik heb er nu vertrouwen in dat het zal komen wanneer het zijn tijd is. Daar ben ik van overtuigd!

 

 

Zo, hehe dat was even
een flink (levens)verhaal zeg!

Dit zou je ook nog weten
als je me kent:

  • Ik ben niet alleen maar gek van mensen maar ook van dieren, met name honden
  • Ik ben die welbekende eeuwige student, er is simpelweg teveel leuks om te leren! Als de ene cursus of opleiding klaar is sta ik alweer te popelen om aan de volgende te beginnen
  • Ik kan onwijs genieten van cabaretiers en komieken, maar dan wel zónder leedvermaak. Zo ben ik bv enorm fan van Jochem Myjer
  • Ik heb veel hoogsensitieve kenmerken en trek me ook graag terug om even alleen te zijn als het me teveel wordt
  • Ik ga heel graag motorrijden! Dat is één van mijn grootste hobby’s
  • Ik woon met mijn vriend, honden, kat en kind in een prachtig huisje die we zelf vele maanden lang hebben verbouwdRegistraties 


Als professional ben ik aangesloten bij diverse organisaties en heb ik mijn vereiste registraties. Hieronder vindt je een overzicht. Heb je er vragen over of mis je nog onderdelen? Laat het me gerust weten. Als je meer informatie over de onderstaande organisaties wilt weten kun je op de afbeelding klikken.

 


Deze organisatie is in Noord-Holland actief. Ouders en professionals die op zoek zijn naar een passende hulpverlener kunnen hier hun match treffen.

 


Het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) toetst of een professional bekwaam genoeg is voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Zo wordt voorkomen dat iedereen zich professional in de jeugdzorg mag noemen.